Annonsørinnhold

Husbygger Espen Braatnes (til venstre) velger hundre prosent resirkulert EPS med GreenLine fra BEWI. Distriktssjef Frank Lønseth forteller ivrig på byggeplassen.
Husbygger Espen Braatnes (til venstre) velger hundre prosent resirkulert EPS med GreenLine fra BEWI. Distriktssjef Frank Lønseth forteller ivrig på byggeplassen.

Slik blir boligene mer klimasmarte med GreenLine

Å velge isolasjon av resirkulert materiale gir betydelig CO2-besparelse i nye boliger. Espen Braatnes ble bokstavelig talt den første i gata med gjenvunnet EPS - han blir neppe den siste.

BEWI

GreenLine EPS er den første og eneste på markedet som er laget av 100 prosent resirkulert materiale.

Produktet er utviklet av BEWI, med flere produksjonslokasjoner i Norge.

GreenLine EPS har like gode kvaliteter som vanlig EPS, og brukes normalt som isolasjon i grunn, vegg og tak.

Varen er allerede lagerført ved flere av BEWIs lokasjoner i Norge og kommer i både 80- og 150-kvalitet, og i en rekke formater. I tillegg kan det bestilles på forespørsel.

Dokumentasjon - EPD, ytelseserklæring og produktdatablad på GreenLine EPS - er tilgjengelig fra BEWI.

Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.

Byggingen av et splitter nytt hus til Espen Braatnes er i gang. Vi møter ham på tomta på det helt nye boligfeltet på Strømnesåsen i Råde i Østfold. Han er den aller første av vel 600 boliger som skal bygges her.

Nå skal det legges grunnisolasjon. EPS’en som brukes, er den soleklart mest miljøvennlige på markedet. Samtidig har den like gode egenskaper som tradisjonell EPS.

For:
— Da jeg fant ut at jeg kunne velge GreenLine EPS, var valget enkelt. Den er jo helt ny på markedet, men det er jo fantastisk at man han har klart å lage den av hundre prosent resirkulert materiale, sier Espen mens pakkene med EPS-plater åpnes.

Naturlig del av energismart bolig
Bare på grunnflaten sparer Espen nesten 700 kilo CO2 bare ved å bytte fra vanlig EPS til GreenLine EPS. Kombinert med en rekke andre smarte valg for boligen, vil han ha et energieffektivt og godt bygg å bo igjennom mange tiår.

– Vi har valgt å bygge et grønt hus: Solceller på taket, energibrønn med bergvarme, komplett energistyring i hele boligen. Det å velge GreenLine EPS i grunnisolasjonen er enda et enkelt grep å gjøre i den sammenheng. En vinn-vinn-avgjørelse, supplerer husbygger Espen.

Han sikter mot å få huset klassifisert i energiklasse A. Uansett vil huset være godt innenfor kravene til grønt boliglån, med desto bedre lånebetingelser enn vanlige boliglån.

Distriktssjef Frank Lønseth i BEWI Insulation merker stadig flere forespørsler om miljøvennlige alternativer i byggebransjen.
Distriktssjef Frank Lønseth i BEWI Insulation merker stadig flere forespørsler om miljøvennlige alternativer i byggebransjen. Klikk for større versjon

Fra resirkulerbar til faktisk resirkulert
Utviklingen av nye GreenLine tar miljøfokuset et steg videre i EPS-bransjen. Der vanlig EPS, blant annet vår egen Jackopor EPS, alltid har vært helt resirkulerbar, har man først nå kommet dit at man kan lage EPS fra hundre prosent resirkulert materiale.

– Du finner jo EPS-isolasjon på de fleste byggeplasser, som er 100% resirkulerbare. Men GreenLine EPS’en som er laget av resirkulert EPS får et helt annet CO2-regnskap, konstaterer Frank Lønseth, distriktssjef i BEWI Insulation.

– CO2-besparelsen får man også dokumentert i EPD for GreenLine. Vil tilbyr også prosjektspesifikk EPD-beregning til prosjekter av en viss størrelse, legger han til.

Stadig mer etterspurt
Til Espens bolig på Strømnesåsen er det Byggmakker som leverer materialene. Salgssjef Stian Halvåg konstaterer at miljøfokuset er i stor økning, og miljøvennlige valg stadig oftere blir etterspurt.

—Da er det viktig å ha leverandører som kommer med nyheter og tilpasser seg både krav og det som etterspørres i markedet. Jeg er imponert over fokuset BEWI har til å komme med nyheter. Både på GreenLine spesielt, men også over innovasjonstakten generelt i hele rangen av produkter fra BEWI og tidligere Jackon, sier Byggmakker-sjefen.

Interessert i GreenLine på ditt neste prosjekt?
Kontakt din nærmeste BEWI-distriktssjef eller benytt din byggevareforhandler.

På Strømnesåsen i Råde skal omlag 600 boliger føres opp de neste årene. Den aller første har både ny RA-ringmur og GreenLine EPS fra BEWI.
På Strømnesåsen i Råde skal omlag 600 boliger føres opp de neste årene. Den aller første har både ny RA-ringmur og GreenLine EPS fra BEWI. Klikk for større versjon
Powered by Labrador CMS