Annonsørinnhold

Økonomisk fleksibilitet med leasing: Smart finansiering i anleggsbransjen

Investeringer i utstyr og maskiner er en kritisk komponent for vekst og effektivitet i byggebransjen, men det kan også være en stor økonomisk belastning. Her er leasing en fleksibel løsning som gir deg fleksibilitet, forutsigbarhet og frigjort kapital for bedriften.

Ikano Bank

Ikano Bank startet som IKEAs egen bank. Banken bygger fortsatt på noe av den samme filosofien som IKEA er bygget på: Inte för de rika, men för de kloka.

Ikano Banks norske kontor åpnet i Asker i 1991. Banken tilbyr refinansiering, forbrukslån og kredittkort for privatpersoner, samt innkjøpskort og leasing for bedrifter.

Artikler fra Ikano Bank

Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.

– Muligheten til å verne om bedriftens driftskapital gjør leasing til en attraktiv finansieringsform, spesielt i prosjektbaserte bransjer som bygg og anlegg. Her er både handlingsrom og oppdatert utstyr viktig for å opprettholde en effektiv produksjon, sier Tormod B. Karlsen, Strategisk rådgiver i Ikano Bank.

Leasing er en type finansiering hvor utstyr benyttes fritt over en avtalt periode i stedet for å kjøpes. Dette gir flere fordeler. Det reduserer den umiddelbare finansielle belastningen ved store anskaffelser og gir deg som bedrift mulighet til å bruke ressurser mer strategisk.

I anleggsbransjen har man et kontinuerlig behov for oppdatert og effektivt utstyr. Leasing kan gi deg en økonomisk bærekraftig løsning for finansiering av utstyret.

Tormod B. Karlsen, Strategisk rådgiver i Ikano Bank. Foto: Ikano Bank
Tormod B. Karlsen, Strategisk rådgiver i Ikano Bank.

Leasing hos Ikano Bank

Leasing som gir verdi i praksis
Ikano Bank har lang erfaring med leasing til ulike bransjer, inkludert bygg og anlegg. Våre kunder bruker blant annet leasingavtaler til anskaffelse av maskiner og utstyr som er kostbart å kjøpe. Så lenge utstyret er selvstendige enheter kan det meste leases i anleggsbransjen. Ikano Bank har et stort fokus på kundeservice og relasjonsbygging, og ønsker å forstå de reelle behovene til kundene.

– Å holde oss oppdatert på bransjen og kundenes skiftende behov er essensielt for å kunne tilby skreddersydde avtaler som skaper verdi for våre kunder, forteller Karlsen.

En populær form for finansiering
Økonomisk fleksibilitet og forutsigbarhet er et viktig fokus for enhver bedrift. Særlig for bedrifter i byggebransjen, representerer leasing en smart løsning som kan bidra til å fremme vekst og innovasjon for bedriften. Ved å bruke leasing kan du investere i nytt utstyr uten å påta deg de finansielle belastningene som følger med et direkte kjøp.

– Med leasing kan bedrifter fornye og oppgradere utstyr regelmessig, noe som sikrer at de holder tritt med teknologiske fremskritt og markedsutviklingen, sier Karlsen.

Hvorfor leasing?
1. Frigjøring av kapital:
I motsetning til direkte kjøp, som ofte binder opp betydelig kapital, gir leasing bedrifter muligheten til å beholde likviditeten. Dette er spesielt viktig i for eksempel byggebransjen, hvor kontantstrømmen kan være uforutsigbar.

2. Forutsigbarhet i budsjettet: Leasing gir bedrifter faste månedlige utgifter, noe som forenkler budsjettering og regnskapsføring. Dette er en stor fordel i en bransje hvor prosjektkostnader kan variere.

3. Tilgang til toppmoderne utstyr: Leasing muliggjør hyppigere oppgradering til nyere og mer effektive maskiner, noe som kan bidra til konkurransefortrinn i markedet.

Foto: Ikano Bank

Slik fungerer leasing
Leasing innebærer en avtale der bedriften benytter utstyr over en bestemt periode. Ved slutten av perioden kan bedriften enten kjøpe utstyret, forlenge leasingavtalen, eller inngå en ny leasingavtale for å oppgradere utstyret. Dette gir en fleksibilitet som gjør at du kan tilpasse deg skiftende behov i pågående prosjekter og i markedet generelt. I anleggsbransjen inngås det normalt avtaler på mellom fem og syv år. Ikano Bank er da utstyrets eier, mens du som kunde har full bruksrett.

Vi har utviklet en leasingkalkulator der du kan beregne månedlige avgifter for avtalen – dette er et nyttig verktøy for deg som vurderer leasing:

Prøv leasingkalkulatoren vår her

Foto: Ikano Bank

Gode løsninger for flere bransjer
Leasing er en type finansiering som passer for en rekke sektorer. Ikano Bank spesialiserer seg på leasing til både privat næringsliv og offentlig sektor. Enten det er snakk om landbruksmaskiner eller fysioterapiutstyr, kan leasing være en gunstig finansieringsform.

Powered by Labrador CMS