Annonsørinnhold
– Naturen er det beste klimaforsvaret
Naturskader fra ekstremvær koster Norge 5,5 milliarder kroner i året. I mai samles næringsliv, offentlige aktører og politikere for å diskutere hvordan vi kan forebygge bedre.
– Kommunene bør tenke på klimatilpasning i alt de gjør. De må sikre at det de planlegger og bygger står seg i fremtidens klima, og ikke bygger seg inn i problemer, sier Mariann Sæbø Wagner, fagansvarlig for overvann i Asplan Viak. 7. mai holder hun innlegg på «I hardt vær», en arenakonferanse i regi av innovasjonsdistriktet Oslo Science City.
Meld deg på konferansen «I hardt vær» og lær mer om robuste løsninger for framtiden
Christine Wergeland Sørby er administrerende direktør i Oslo Science City, som står i spissen for arrangementet. Hun mener at noe av det vi kan lære fra 2023, er at vi må gjøre mer for å beskytte mennesker og infrastruktur mot et tøffere klima.
- For å få dette til må forskning, innovasjon og utvikling spille på lag med samfunnsledere, politikere, næringsliv, offentlige aktører og gründere, slik at vi sammen rigger oss og infrastrukturen til å tåle hardt vær. Det haster med å finne innovative løsninger - både lokalt, regionalt og globalt, sier hun.
Vega scene – et blågrønt tak midt i byen
Blant foredragsholderne er også klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. Stortingsmeldingen «Klima i endring – sammen for et klimarobust samfunn» fra juni 2023 framhever også hvor viktig verktøy kommunenes areal- og samfunnsplanlegging er for å gjøre natur og samfunn robust i møtet med framtidens klima. Mariann Sæbø Wagner er tydelig i sine råd:
– Det er i naturen vi finner det beste klimaforsvaret – løsninger som er koblet mot natur løser flere problemer samtidig. Det kan være å bevare mer natur, restaurere natur, eller å bruke naturbaserte løsninger for å håndtere overvann, som bekkeåpning eller blågrønne tak, sier Wagner.