Annonsørinnhold

– Det er ingen som kan gjøre klimatilpasningen alene, det er en samfunnsoppgave. Klimaet endrer seg, og det betyr at vi må planlegge og prosjektere på en annen måte, sier fagansvarlig for overvann i Asplan Viak, Mariann Sæbø Wagner. Foto: Leikny Havik Skjærseth
– Det er ingen som kan gjøre klimatilpasningen alene, det er en samfunnsoppgave. Klimaet endrer seg, og det betyr at vi må planlegge og prosjektere på en annen måte, sier fagansvarlig for overvann i Asplan Viak, Mariann Sæbø Wagner.

– Naturen er det beste klimaforsvaret

Naturskader fra ekstremvær koster Norge 5,5 milliarder kroner i året. I mai samles næringsliv, offentlige aktører og politikere for å diskutere hvordan vi kan forebygge bedre.

Asplan Viak

I hardt vær
Konferansen «I hardt vær» er en møteplass for samfunnsledere, forskere, grundere og de som arbeider med klimatilpasning.

Arrangeres av flere aktører fra akademia og næringsliv med et sterkt engasjement for arbeidet med klimatilpasning. Formålet er å sammen lede an til transformasjon og fart i klimatilpasningsarbeidet.

Foregår på Meet Ullevål tirsdag 7. mai

Påmelding: I Hardt vær

Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.

– Kommunene bør tenke på klimatilpasning i alt de gjør. De må sikre at det de planlegger og bygger står seg i fremtidens klima, og ikke bygger seg inn i problemer, sier Mariann Sæbø Wagner, fagansvarlig for overvann i Asplan Viak. 7. mai holder hun innlegg på «I hardt vær», en arenakonferanse i regi av innovasjonsdistriktet Oslo Science City.

Meld deg på konferansen «I hardt vær» og lær mer om robuste løsninger for framtiden

– I naturen finner man det beste klimaforsvaret, sier Mariann Sæbø Wagner. Bildet viser et eksempel på blågrønt tak på Asplan Viaks prosjekt Vega scene midt i Oslo. Foto: Jostein Thorvaldsen
– I naturen finner man det beste klimaforsvaret, sier Mariann Sæbø Wagner. Bildet viser et eksempel på blågrønt tak på Asplan Viaks prosjekt Vega scene midt i Oslo.

Christine Wergeland Sørby er administrerende direktør i Oslo Science City, som står i spissen for arrangementet. Hun mener at noe av det vi kan lære fra 2023, er at vi må gjøre mer for å beskytte mennesker og infrastruktur mot et tøffere klima.

Konferansen «I hardt vær» er en møteplass for samfunnsledere, forskere, grundere og de som arbeider med klimatilpasning. – Vi må sikre at det de planlegger og bygger står seg i fremtidens klima, sier Mariann Sæbø Wagner, som skal holde innlegg på konferansen. Foto: Leikny Havik Skjærseth
Konferansen «I hardt vær» er en møteplass for samfunnsledere, forskere, grundere og de som arbeider med klimatilpasning. – Vi må sikre at det de planlegger og bygger står seg i fremtidens klima, sier Mariann Sæbø Wagner, som skal holde innlegg på konferansen.

- For å få dette til må forskning, innovasjon og utvikling spille på lag med samfunnsledere, politikere, næringsliv, offentlige aktører og gründere, slik at vi sammen rigger oss og infrastrukturen til å tåle hardt vær. Det haster med å finne innovative løsninger - både lokalt, regionalt og globalt, sier hun.

Vega scene – et blågrønt tak midt i byen

Blant foredragsholderne er også klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. Stortingsmeldingen «Klima i endring – sammen for et klimarobust samfunn» fra juni 2023 framhever også hvor viktig verktøy kommunenes areal- og samfunnsplanlegging er for å gjøre natur og samfunn robust i møtet med framtidens klima. Mariann Sæbø Wagner er tydelig i sine råd:

– Det er i naturen vi finner det beste klimaforsvaret – løsninger som er koblet mot natur løser flere problemer samtidig. Det kan være å bevare mer natur, restaurere natur, eller å bruke naturbaserte løsninger for å håndtere overvann, som bekkeåpning eller blågrønne tak, sier Wagner.

Powered by Labrador CMS