Annonsørinnhold

Gulvbordene er superenkle å klikke sammen og ligger enda tettere enn før. Det betyr at snekkerne i Borgestad Bygg får mer tid til annet arbeid. Foto: Audun Fegran Kopperud
Gulvbordene er superenkle å klikke sammen og ligger enda tettere enn før. Det betyr at snekkerne i Borgestad Bygg får mer tid til annet arbeid.

Legger gulvet i en fei med ny lås

Han beskriver det som en fin tid, Marius Jahren i Borgestad Bygg. Det siste året har den nye gulvlåsen til BerryAlloc gjort gulvlegging betraktelig enklere for Borgestad Bygg i Skien.

BerryAlloc

Alloc AS har produsert høytrykkslaminatgulv av høy kvalitet siden 1992. I 1996 revolusjonerte de gulvindustrien med verdens første limfrie låsesystem. Fabrikken ligger i Lyngdal, hvor de fortsatt produserer sine kjente gulvprodukter.

Artikler fra BerryAlloc

Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.

– Vi har brukt AluLoc Prime på rundt ti prosjekter fram til nå. Gulvet har blitt mye lettere å legge og låsen virker mer solid enn før, sier Marius Jahren.

Han er daglig leder i Borgestad Bygg, som spesialiserer seg på nye eneboliger. De har brukt BerryAlloc-gulv i de aller fleste prosjektene sine siden 2015.

For øyeblikket holder de på med to eneboliger på Borgestad som skal stå innflytningsklare i juli. Gulvene leveres av BerryAlloc og låses sammen med den nye AluLoc Prime-låsen.

AluLoc Prime ble lansert i juni 2023. Siden da har BerryAlloc solgt totalt mer enn 1,5 millioner kvadratmeter av gulvet.

Her er noen av fordelene med AluLoc Prime:

  • Enkel å installere
  • AluLoc Prime er 2,4 centimeter bredere en forgjengeren, og har mer understøtte
  • Låsen gjør at bordene sitter tettere enn forgjengeren, og har en bredere låsepinne
  • Verken slagkloss eller annet verktøy er nødvendig når du legger gulv med AluLoc Prime
Disse to eneboligene på Borgestad i Skien står ferdig sommeren 2024. Når kjøperne entrer husene for første gang, er det på BerryAlloc-gulv som er låst sammen med AluLoc Prime. Foto: Audun Fegran Kopperud
Disse to eneboligene på Borgestad i Skien står ferdig sommeren 2024. Når kjøperne entrer husene for første gang, er det på BerryAlloc-gulv som er låst sammen med AluLoc Prime.

Derfor velger de BerryAlloc

Selv om gulvlegging bare er en del av et større prosjekt, opplever Jahren at han og kollegaene blir mindre slitne og har mer krefter til annet arbeid når de legger gulv med AluLoc Prime.

– Vi har hatt BerryAlloc som standard på alle leveransene våre i en årrekke. Det er stort sett det kundene vil ha også. De har en fin bredde i dekor som treffer de fleste, sier Jahren.

Slitestyrke er også viktig for Borgestad Bygg, fordi majoriteten av kjøperne er småbarnsfamilier. Da passer BerryAlloc sine høytrykksgulv ypperlig.

Borgestad Bygg er medlem av VestlandsHus, som har stort fokus på bærekraft og miljøvennlige løsninger. I fjor bygget kjeden sin første svanemerkede enebolig.

– Da er det fint å vite at den nye låsen er laget av i 100 prosent resirkulerte materialer, sier Jahren.

Hvis han kommer i prat med noen, og de spør om tips til gulv, passer han bestandig på å nevne BerryAlloc. Med den nye låsen, blir tipset enda mer åpenbart fra Jahren.

Marius Jahren i Borgestad Bygg opplever at kundene er svært fornøyd med at de leverer BerryAlloc-gulv som standard, og at bordene ligger fint inntil hverandre med den nye AluLoc Prime-låsen. Foto: Audun Fegran Kopperud
Marius Jahren i Borgestad Bygg opplever at kundene er svært fornøyd med at de leverer BerryAlloc-gulv som standard, og at bordene ligger fint inntil hverandre med den nye AluLoc Prime-låsen.

Pionerer innen gulv

Glenn Fredriksen er key account manager i BerryAlloc og den som sørger for at håndverkerne i Skien og omegn får gulvet de skal ha. Han er svært fornøyd den nye låsen.

AluLoc Prime er utviklet i samarbeid med Norges forskningsråd og er en sterk og miljøvennlig løsning laget av 100 prosent resirkulert polymer.

– Vi utvikler vi produktene våre hele tiden. Vi var den første som lanserte limfrie gulv på 90-tallet, og nå erstatter vi aluminiumen i låsen på kortsiden med resirkulert polymer, forteller Fredriksen.

I dag leveres to av BerryAlloc sine mest eksklusive gulvserier med AluLoc Prime.

Grand Avenue skiller seg ut med sine ekstra lange bord på 2,4 meter, mens Grand Majestic, i tillegg til sine ekstra lange planker, også har en bredde på hele 30 centimeter.

Begge seriene er laget av høytrykkslaminat og har samme uovertrufne slitestyrke.

Glenn Fredriksen er svært fornøyd med den positive mottakelsen AluLoc Prime har fått blant kunder siden låsen ble lansert på markedet. Han påpeker at den nye løsningen har blitt godt tatt imot og leverer på både kvalitet og pålitelighet
Glenn Fredriksen er svært fornøyd med den positive mottakelsen AluLoc Prime har fått blant kunder siden låsen ble lansert på markedet. Han påpeker at den nye løsningen har blitt godt tatt imot og leverer på både kvalitet og pålitelighet Klikk for større versjon

Forventer økt salg

Fredriksen tror at trenden med brede og lange bord kommer til å fortsette fremover, også utenfor Norge. BerryAlloc øker nemlig kapasiteten på fabrikken i Lyngdal.

– I 2023 produserte vi ca 4,5 millioner kvadratmeter gulv, men fra og med høsten vil vi kunne produsere det dobbelte. Det betyr at salget av seriene med AluLoc Prime-låsen kommer til å øke i hele verden, forteller Fredriksen.

Powered by Labrador CMS