Annonsørinnhold

K-REG: All kompetanse på ett sted

250 000 mennesker jobber i den norske bygg- og anleggsbransjen. De jobber med høyteknologiske løsninger og godt, gammeldags håndverk. Men selv om det hele tiden skjer mye utvikling i næringen, så er det et område hvor næringen har manglet gode felles løsninger. Nemlig kompetanseoppbevaring.

Sentralregisteret

Stiftelsen Sentralregisteret er en ideell virksomhet som lagrer og formidler informasjon om arbeidsmaskiner, utstyr og arbeidstakeres kompetanse. Brukere med behørig rettighet kan legge inn, lese ut og distribuere informasjon om kompetanse og arbeidsmaskiner via reginn.no og kreg.sr.no.

Artikler fra Sentralregisteret

Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.

Fortsatt er det manuelle systemer og tungvinte fysiske løsninger som gjelder for mange. Det kan ha store konsekvenser for sikkerheten, lønnsomheten og effektiviteten.

Sentralregisterets nye digitale kompetansebevis, K-REG, gjør livet enklere for arbeidsgivere og arbeidstakere i bygg- og anleggsbransjen.

– Når jeg tidligere har søkt jobber har jeg måtte drasse rundt på en haug papirer for å dokumentere min kompetanse. Om noen av dokumentene skulle bli borte, måtte jeg i verste fall ha tatt kursene på nytt, sier Jørn Roland, som er betongbas i PEAB.

K-REG samler all kompetanse, tar vare på den og har den tilgjengelig når du trenger det.

«Nå følger kompetansebevisene meg gjennom hele arbeidslivet. Ikke noe mer papirarbeid her i gården» sier Roland.

K-REG kan snakke med alle de ulike systemene som allerede finnes – og digitaliserer det som er i ringpermer og skuffer.

La oss være ærlige: Systemer for håndtering av kompetanse er ikke nødvendigvis det mest spennende som finnes. Men enda verre er det om noe glipper, fordi du ikke har kontroll og oversikt over ansattes kompetanse.

Byggebransjen er blant Norges farligste næringer. Om bare én ulykke forårsakes av manglende kontroll over ansattes kompetanse, er det kritisk. Manglende oversikt kan føre til at smutthullene utnyttes av aktører med dårlige intensjoner. Dette kan skape utrygge arbeidsplasser, og øker risikoen for alvorlige ulykker og flere tilfeller av sosial dumping.

Arild Østgård i Peab.
Arild Østgård i Peab. Klikk for større versjon

Det brukes store ressurser hos bedriftene til å sørge for at ansattes kompetanse er kartlagt, oppdatert og tilgjengelig. Hver eneste dag kastes det bort tid til å finne frem og manuelt sjekke kompetansebevis. Det representerer mye tid og penger som heller kunne vært brukt på andre ting som driver bedriften fremover og annet verdiskapende arbeid.

Men viktigst av alt er sikkerheten. Det hjelper ikke å ha gode intensjoner om du mangler oversikt og kontroll. Det svekker både bransjens og de enkelte bedriftenes rykte. Og det er ikke utenkelig at bedre oversikt og kontroll, via digitale plattformer, vil gjøre at det det stilles stadig større krav til dette feltet i fremtiden. Så hvorfor vente med å gjennomføre tiltak?

K-REG kan integreres med alle systemer som allerede brukes i dag. Det er et viktig tiltak for å bedre sikkerheten på norske byggeplasser.

Det er Stiftelsen Sentralregisteret som står bak K-REG. Alt overskudd går uavkortet tilbake til drift og videreutvikling, som betyr at tjenesten bare vil bli bedre med tiden.

Prisen for K-REG er 200 kroner i året per ansatt, og inkluderer digitalisering av analoge kompetansebevis.

Vil du lese mer om K-REG? Vil du bli kontaktet for å få mer informasjon? Eller er du allerede nå klar til å øke sikkerhet, lønnsomhet og effektivitet i virksomheten din?

Få mer informasjon her

Powered by Labrador CMS