Annonsørinnhold

Implenia er fullt av muligheter for de som vil

I Implenia finnes det utallige muligheter for å jobbe innenfor spennende og innovative faggrupper. Lurer du for eksempel på hvilke arbeidsoppgaver som finnes innen ytre miljø, kvalitet, geodesi, prosjektering eller HMS? Les mer her.

Implenia

Implenia er den ledende leverandøren av bygg- og anleggstjenester i Sveits med rundt 8.000 ansatte i Europa. I Norge har selskapet spisset seg med unik spesialkompetanse på komplekse infrastrukturprosjekter innen tunnel, bru og betong. Implenia Norge har omkring 560 ansatte, nesten likt fordel på ledelse og administrasjon og yrkesarbeidere.

Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.

Implenia Norge er et selskap i sterk vekst, og vi driver flere store og komplekse infrastrukturprosjekter som krever at vi har de beste fagfolkene på laget. Derfor ønsker Implenia alltid å rekruttere flere dyktige fagfolk som kan bidra til å videreutvikle selskapet. Det er imidlertid ikke alle som er klar over alle mulighetene som finnes innenfor anleggsbransjen. Hvis du har studert alt fra landmåling og miljøvitenskap til BIM, finnes det mange stillinger for deg på Implenias komplekse infrastrukturprosjekter.

Her forteller tre av Implenias dyktige fagfolk om hvordan de opplever jobben sin.

Ytre miljøleder: Karin Haave Oskasin er ytre miljøleder på K2A Fornebubanen
Ytre miljøleder: Karin Haave Oskasin er ytre miljøleder på K2A Fornebubanen Klikk for større versjon

Navn: Karin Haave Oskasin
Stilling: Ytre miljø (YM) leder
Prosjekt: K2A Fornebubanen
Fag: Ytre miljø og bærekraft

Kan du fortelle om hva jobben din går ut på?
– Jeg hadde tidligere stilling som miljøingeniør på K2A Fornebubanen, og er nå ytre miljø-leder på det samme prosjektet. Jobben min går blant annet ut på å følge opp prosjektet i henhold til gjeldende interne mål, myndighetskrav, kundekrav og standarder. Kort sagt, følge opp, løse utfordringer og krav på en god og bærekraftig måte, sammen med andre fagfelt.

Hva slags utfordringer er det du støter på i arbeidshverdagen?
– På store, komplekse prosjekter møter man stadig på utfordringer. Det er mange ulike typer arbeidsoppgaver, så man må følge opp og ha en dialog med de utførende. Det kan brått komme for mye vann en dag, og en annen dag kan det være for lite vann. Det er så mangt som skjer og man må løse disse utfordringene sammen med prosjektet på strak arm.

Hva er det mest spennende med faget og arbeidet du utfører?
– Faget mitt er stadig i endring, og det er derfor nye utfordringer hele tiden. Som ytre miljø-leder er man med på alt som skjer i prosjektet, og det er spennende med de ulike utfordringene knyttet til de ulike fagfeltene. Det er også en god miks av kontorarbeid og feltarbeid, som jeg synes er gøy!

Hva er det som gjør Implenia til en attraktiv arbeidsplass?
– At de satser tungt på oss yngre, at vi får muligheter hvis vi vil og at vi har muligheten til å påvirke arbeidshverdagen og arbeidsoppgavene. Det elsker jeg nok mest! Det er også enormt stor takhøyde, så det er lov og rom for å komme med tilbakemeldinger og justeringer.

Hvorfor bør folk som kan tenke seg å jobbe i anleggsbransjen velge ditt fagfelt?
– Det er et fagfelt som er i stor endring, hvor bransjen er i endring og kravene blir bare større for oss entreprenører. Anleggsbransjen har jo vært en «versting» innen miljø, så det er gøy å være med på denne endringen. Samtidig er dette en skikkelig artig bransje med høyt tempo, og med mye ulike mennesker og bakgrunner som gjør dagene varierte. Når man arbeider på prosjekt, blir man svært knyttet til sine kollegaer, og man danner et helt spesielt bånd til «brakkefamilien».

>> Les mer om hvordan Implenia jobber med ytre miljø og les bærekraftrapporten til Implenia Norge

Navn: Christian Aannø
Stilling: Stikningsingeniør
Prosjekt: K2A Fornebubanen
Fag: Geodesi

Stikningsingeniør: Christian Aannø er stikningsingeniør på K2A Fornebubanen.
Stikningsingeniør: Christian Aannø er stikningsingeniør på K2A Fornebubanen. Klikk for større versjon

Kan du fortelle om hva jobben din går ut på?
– Jobben min går blant annet ut på å sette ut og måle inn ulike konstruksjoner, drive med masseberegning og sørge for dokumentasjon. Enkelt sagt går jobben som stikningsingeniør ut på å sørge for at tunneler møtes og at konstruksjoner havner der de skal havne.

Hva slags utfordringer er det du støter på i arbeidshverdagen?
– Når man jobber med store og komplekse prosjekter, møter man stadig på nye utfordringer. Det er veldig mange ulike typer arbeidsoppgaver, og ofte må man være kreativ med hvordan man løser ulike problemstillinger når komplekse prosjekter skal bygges.

Hva er det mest spennende med faget og arbeidet du utfører?
– Som stikningsingeniør får man også være med på omtrent alt som skjer på prosjektet, og det er spennende å se BIM-modellene bli til i virkelighet. Plutselig er ikke arbeidet teoretisk lenger, men det står faktisk rett foran deg. Det er også spennende med alle de ulike utfordringene man møter på for å realisere dette.

Hva er det som gjør Implenia til en attraktiv arbeidsplass, og hvorfor bør andre velge å jobbe for Implenia?
– Implenia er en stor og seriøs aktør, og det er en arbeidsgiver å stole på. Nå jobber jeg sammen med en veldig trivelig gjeng på Fornebubanen, som i tillegg er et sterkt fagmiljø. Det gjør det å våkne om morgenen til en drøm for man gleder seg til å komme på jobb.

Hvorfor bør folk som kan tenke seg å jobbe i anleggsbransjen velge ditt fagfelt?
– Folk bør velge mitt fagfelt fordi det er en god blanding av kontor- og utearbeid. Som stikningsingeniør er det en fordel å være datakyndig, samtidig som at man ikke bør være redd for å bli møkkete på buksa. Det er to forskjellige verdener, og på jobb som stikningsingeniør får man være en del av begge, noe som er veldig spennende.

>> Få et innblikk i hverdagen hos Implenia på Youtube

Navn: Glenn Lonebu
Stilling: HMS-leder
Prosjekt: E39 Lyngdal Øst – Lyngdal Vest
Fag: HMS

HMS-leder: Glenn Lonebu er HMS-leder på E39 Lyngdal Øst – Lyngdal Vest.
HMS-leder: Glenn Lonebu er HMS-leder på E39 Lyngdal Øst – Lyngdal Vest. Klikk for større versjon

Kan du fortelle om hva jobben din går ut på?
– Jobben min som HMS-leder på Lyngdal er å bidra inn mot de forskjellige fagområdene med relevante HMS-aktiviteter og gi råd ved utfordrende aktiviteter med henhold til sikkerhet, helse og miljø.

Hva slags utfordringer er det du støter på i arbeidshverdagen?
– Hverdagen min er veldig variert. Noen ganger har man enkeltsaker og hendelser som tar hele kapasiteten din. Det er granskninger, risikoanalyser og aktiviteter fra kurs, opplæring, holdningsarbeid etc.Jeg har jevnlig kontakt med byggherre, noe som både er spennende og utfordrende, men også avgjørende for en god gjennomføring av kontraktskrav.

Hva er det mest spennende med faget og arbeidet du utfører?
– Tverrfagligheten. Ved å jobbe med Implenia sine støttefunksjoner får man innblikk i alle fagområder i bedriften, og her kan jeg nevne sprengning, brobygging, bergarbeid og mye mer. Implenia sine prosjekter innen tunnel og bro er landemerker, og det er plasser vi for alltid husker at vi jobbet på.

Hva er det som gjør Implenia til en attraktiv arbeidsplass, og hvorfor bør andre velge å jobbe for Implenia?
– Implenia har et veldig godt arbeidsmiljø, og man jobber med sosiale og faglig dyktige personer, på tvers av alder og bakgrunn. Jeg synes at Implenia er et firma som ser den enkelte ansatte, og det er utrolig viktig for å bygge opp under en god kultur og skape et godt arbeidsmiljø.

Hvorfor bør folk som kan tenke seg å jobbe i anleggsbransjen velge ditt fagfelt?
– Igjen vil jeg trekke frem tverrfagligheten, du får med HMS være med å bidra i prosjekter fra start til slutt. Det er aldri like dager, og det er gode muligheter for utvikling.

Implenia Norge er et selskap som virkelig satser på de som vil,og hvor det er gode muligheter for å bygge karriere. Hvis du ønsker å lære mer om de forskjellige faggruppene og støttefunksjonene kan du lese mer på hjemmesiden. Du kan også finne deres ledige stillingereller sende inn en åpen søknad.

Hos Implenia er døren alltid åpen for flere dyktige og engasjerte kollegaer!

Powered by Labrador CMS