Annonsørinnhold

Her er anleggsbransjens fremtid

Hva gjør Implenia til en så attraktiv arbeidsgiver? Fire dyktige unge ansatte forteller hvorfor de mener ambisiøse i bransjen bør velge Implenia.

Implenia

Sunniva Hamsund (25)
Stilling: HMS-ingeniør
Utdannelse: Bachelor i samfunnssikkerhet og miljø

Victoria Sandnes (24)
Stilling: Kvalitetsingeniør/Prosjektingeniør
Utdannelse: Master i miljø- og anleggsgeologi fra NTNU

Marit Mjøsund (27)
Stilling: Prosjektingeniør
Utdannelse: Bachelor og master i geologi på NTNU

Jonas Berner (34)
Stilling: Ytre miljø-ingeniør
Utdannelse: Bachelor i biologi og master i toksikologi

* Datterselskap av sveitsiske Implenia Group

* Utfører store prosjekter innen kompleks infrastruktur

* Blant pågående prosjekter er K2A og K2D Fornebubanen, E39 Lyngdal Øst – Lyngdal Vest, Tangenvika jernbanebru, Engeløya bru og E03 Boknafjordtunnelen sør

Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.

Psst! Implenia har nettopp vunnet E02 Kvitsøy – den mest komplekse parsellen på E39 Rogfast. Vil du være med på laget? Søk her.

Implenia er alltid på utkikk etter talenter, og i Sunniva Hamsund, Victoria Sandnes, Marit Mjøsund og Jonas Berner har Implenia virkelig funnet gull. De jobber alle på K2D Fornebubanen mellom Skøyen og Vækerø, og blir løftet frem av ledelsen som dyktige unge som en dag skal lede Implenia videre. Vi tok en prat med dem for å høre hva Implenia gjør for å sørge for at de trives og vokser i rollene sine.

Komplekst prosjekt: K2D er Implenias andre tunnelprosjekt på Fornebubanen. Implenia bygger 1,8 km toveistunnel mellom Skøyen og Vækerø i Oslo, og prosjektet er forventet å ferdigstilles august 2025.
Komplekst prosjekt: K2D er Implenias andre tunnelprosjekt på Fornebubanen. Implenia bygger 1,8 km toveistunnel mellom Skøyen og Vækerø i Oslo, og prosjektet er forventet å ferdigstilles august 2025. Klikk for større versjon

Hvorfor valgte du å jobbe hos Implenia?
Sunniva Hamsund:
Jeg syntes det virket som en spennende arbeidsplass hvor man får ansvar og kan utfordre seg selv. Det er utfordrende prosjekter og givende å være med og bygge Norge.

Sunniva Hamsund (25) er HMS-ingeniør på K2D Fornebubanen.
Sunniva Hamsund (25) er HMS-ingeniør på K2D Fornebubanen. Klikk for større versjon

Victoria Sandnes: Jeg søkte meg til sommerjobb hos Implenia fordi jeg syntes de hadde veldig kule og komplekse prosjekter. Jeg trivdes godt, og valgte å skrive masteroppgave om prosjektet. Da var det kort vei til ansettelse etter endt studium.

Marit Mjøsund: Jeg hadde flere muligheter, og valgte stillingen hos Implenia fordi jeg ønsket å jobbe med anleggsgjennomføring og få en dypere forståelse av tunneldriften fra start til slutt. Jeg ville ut på anlegg for å ha noen knagger å henge teorien fra studiene på.

Jonas Berner: En av grunnene til at jeg valgte å søke hos Implenia, er at Implenia jobber så seriøst med bærekraft og at det er en arbeidsplass hvor jeg som jobber med ytre miljø kan gjøre en stor forskjell. Fornebubanen er et spennende prosjekt med strenge miljøkrav. Det var viktig for meg som kommer fra stilling i Miljødirektoratet.

Hva er det beste med å jobbe hos Implenia?
SH
: Implenia følger opp den enkeltes behov og lar oss styre tiden vår selv. Det er veldig flinke folk her, noe jeg synes er inspirerende. Prosjektene er store og komplekse, og jeg merker at Implenia er ambisiøse. Grunnen til at vi har så mange dyktige folk, tror jeg er at vi er nøye på hvem vi ansetter. Ledelsen velger personer med rett kompetanse og innstilling. Det er en god blanding av unge og eldre, og det er ansatte av begge kjønn på prosjektet. Det er flest menn, men jeg opplever at det også er mange flinke kvinner på prosjektene.

Victoria Sandnes (24) er kvalitetsingeniør/prosjektingeniør på K2D Fornebubanen.
Victoria Sandnes (24) er kvalitetsingeniør/prosjektingeniør på K2D Fornebubanen. Klikk for større versjon

VS: Jeg liker at jeg styrer mye av arbeidsdagen selv, og at jeg kan være så mye ute på anlegg som jeg vil. Jeg trives godt med å være i tunnel og se hva som skjer, og jeg lærer mye av det. I jobben med kvalitet er jeg innom mange fagområder og må samarbeide på tvers av dem – det passer meg som er glad i å lære veldig godt!

MS: Det å være der det skjer, når det skjer, er det beste. Å jobbe sammen for å koordinere flere forskjellige arbeidsoperasjoner på et prosjekt, er både givende og lærerikt. Jeg liker at det er så variert og at hver dag er forskjellig. Her får jeg den totale forståelsen av hvordan man utfører et komplekst infrastrukturprosjekt, og det er gøy å være med på å skape noe som blir stående i mange år.

JB: Det er mye spenning på prosjektet og mye som skjer hele tiden. Vi må dra i samme retning, og det er gøy. Det givende og motiverende å lære nye ting, og det var en lærerik omstilling å gå fra offentlig til privat bransje.

Hvordan er utviklingsmulighetene?
SH
: De er veldig gode. I starten var det en bratt læringskurve, som nå har flatet ut litt. Jeg er fortsatt sulten på å lære og utvikle meg, og vil helst være med på alt. Jeg opplever at ledelsen ønsker å legge til rette for det. Planen min er å ta en master i organisasjon og ledelse ved siden av jobben, og på sikt kan jeg godt tenke meg mer lederansvar og være med på å forbedre prosesser.

VS: Hverdagen på anlegg er variert og uforutsigbar, så det er alltid mye nytt å lære. Man jobber også tett med fagpersoner som er dyktige til jobben sin som man kan lære av. Det er dessuten gode muligheter for å stige i gradene hvis man ønsker det. Det er et åpent arbeidsmiljø som oppmuntrer til kunnskapsdeling, og jeg synes det er gode muligheter for faglig utvikling.

Marit Mjøsund (27) er prosjektingeniør på K2D Fornebubanen.
Marit Mjøsund (27) er prosjektingeniør på K2D Fornebubanen. Klikk for større versjon

MM: Man utvikler seg hele tiden i denne jobben, siden hver dag er forskjellig og det hele tiden oppstår situasjoner man må håndtere. Jeg synes faget mitt geologi er veldig spennende, og det er gøy å få en bredere forståelse av hvordan man jobber med faget i praksis.

JB: Hvis du gjør en god jobb på prosjektet, får du respons og mer ansvar med én gang. Det liker jeg godt. I Implenia har vi også nettverksmøter på tvers av prosjekter hvor vi utveksler erfaringer og kunnskap, som også gjør at man blir kjent med andre deler av organisasjonen.

Hva tenker du om en langsiktig karriere i anleggsbransjen?
SH:
Jeg ønsker å ha en karriere i anleggsbransjen, og gjerne i ulike roller. Jeg blir mer og mer interessert i ledelse. Det positive med bransjen er at det er mange ulike karrieremuligheter. Først vil jeg gjerne ha mer erfaring og bli mer trygg i rollen.

VS: Jeg kommer til å være tilknyttet anleggsbransjen gjennom karrieren fordi jeg har spisskompetanse innen geologi. Men hvilken rolle jeg havner i på sikt vet jeg ikke – nå er jeg i startgropa og prøver å ta inn så mye kunnskap som mulig. Det hadde vært interessant å ha en lederrolle på sikt.

MM: Jeg ser muligheten til å få en rolle med mer ansvar med kraft til å påvirke på sikt. I min nåværende stilling har jeg muligheten til å utvikle min kompetanse, og jeg synes det er spennende å hele tiden lære noe nytt. Jeg ser frem til å ta med meg denne kunnskapen inn i fremtidige roller i anleggsbransjen.

JB: Jeg trives godt hos Implenia, og ser for meg at jeg kommer til å bli i bransjen en god stund. Det er stadig noe nytt og mye å utforske her.

Jonas Berner (34) er ytre miljø-ingeniør på K2D Fornebubanen.
Jonas Berner (34) er ytre miljø-ingeniør på K2D Fornebubanen. Klikk for større versjon

Hvorfor vil du anbefale Implenia som arbeidsplass?
SH:
Du får god mulighet til å utfordre deg selv og ta ansvar, samtidig som at du får støtte fra ledere.

VS: Det er en arbeidsplass med høyt tempo og mye som skjer – det er veldig gøy! Det er mange unge og et godt arbeidsmiljø. Folk er flinke til å gi svar når man spør, og det er alltid lov til å stille spørsmål.

MM: Implenia satser sterkt på komplekse prosjekter, derfor får man mye praktisk erfaring på ett og samme prosjekt. Du får virkelig teste evnene dine og det er et godt sted å starte karrieren.

JB: Hos Implenia er det et godt og inkluderende arbeidsmiljø kombinert med høy faglig kompetanse. Her blir man godt tatt imot og får tillit med én gang.

Vil du jobbe hos Implenia? Vi er alltid på leting etter dyktige kollegaer – både nyutdannede og mer erfarne. Send oss en åpen søknad her.

Unge talenter: Implenia er stolte over å ha mange dyktige unge ansatte.
Unge talenter: Implenia er stolte over å ha mange dyktige unge ansatte. Klikk for større versjon
Powered by Labrador CMS