Annonsørinnhold

F.v: Knut Sæter Johansen Key Account Manager Caverion, Lars Ove Wigen Seniorkonsulent Sikkerhetssystemer for Romerike fengsel, Jon Erling Lystad Prosjektleder KDI og John-Andre, Avdelingsleder Sikkerhet i Caverion.

Caverion sikrer norsk kriminalomsorg

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) har nylig inngått en historisk nasjonal rammeavtale med Caverion Norge for levering av tekniske sikkerhetssystemer og service- og vedlikeholdsavtale på teknisk brukerutstyr for alle sine virksomheter.

Om Caverion

Caverion er teknisk totalleverandør av smarte og grønne bygg, og er nå en del av Assemblin Caverion Group. Caverion leverer sikkerhetssystemer til blant annet næringsbygg, forsvaret, fengsler og alle flyplasser i Norge. Selskapet sikrer, energieffektiviserer, rehabiliterer, bygger nytt, vedlikeholder og drifter eksisterende bygg som gir deg nye muligheter og en tryggere hverdag.

Dette er første gang KDI har inngått en landsdekkende rammeavtale for sikkerhetsløsninger. Tidligere har det vært opp til hver enkelt enhet å inngå lokale avtaler. Det har ført til stor variasjon i både utstyr og kostnader.

– Nå får vi en helhetlig, landsdekkende løsning som omfatter alt fra kameraer og adgangskontroll til overfallsalarmer og interne kommunikasjonssystemer, og vi får en felles standard som gjør det mulig å samarbeid om både kompetanse og ressurser, sier Lars Ove Wigen, ansvarlig for teknisk sikkerhet ved Romerike fengsel, avdeling Ullersmo.

Avtalen legger stor vekt på digitalisering og bruk av ny, smart teknologi. Alarm- og overvåkingssystemer kommuniserer sømløst med hverandre.

– Hvis alarmen går i én avdeling, popper de relevante kameraene automatisk opp på skjermene i kontrollrommene. Dette bidrar til raskere reaksjonstid og bedre sikkerhet for både innsatte og ansatte. Samtidig automatiserer de nye systemene flere oppgaver som tidligere ble utført manuelt, som nøkkelhåndtering og adgangskontroll, noe som gir de ansatte mer tid til andre viktige oppgaver, sier Wigen.

Ingvild Heggedal har full oversikt på kontrollrommet i Romerike fengsel

Økonomiske besparelser og høyere standard

Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.

En av de største fordelene med den nye avtalen er mulighetene den gir til å standardisere og effektivisere driften av sikkerhetssystemene. Avtalen bringer også forhåpentligvis med seg betydelige økonomiske besparelser.

- Med standardiserte løsninger blir vi også mindre sårbare, og vi kan enklere samarbeide og bistå hverandre på tvers av anstaltene, sier Jon Erling Lystad, prosjektleder i Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI).

Jon Erling Lystad, prosjektleder i Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI).

Caverion som samarbeidspartner

Caverion ble valgt som leverandør etter en grundig anbudsprosess hvor både pris og kompetanse ble vurdert.

Caverion har allerede startet arbeidet med å implementere de nye sikkerhetsløsningene. Ved Romerike fengsel, avdeling Ullersmo fengsel bygges det nå et nytt forlegningsbygg med 96 plasser, hvor alt av teknisk sikkerhetsutstyr vil være en del av den nye avtalen.

–  Med de nye løsningene på plass, vil vi ligge langt fremme i den tekniske utviklingen. Vi håper at avtalen med Caverion vil sikre at vi også fremover har moderne og effektive sikkerhetssystemer, sier Jon Erling Lystad. 

– Vi er selvsagt svært fornøyd med avtalen og gleder oss til å ta fatt, sier Avdelingsleder for Sikkerhet John-Andre. 

– Vi mener at de løsningene vi nå skal installere innebærer bedret sikkerhet for innsatte og bedre oversikt og redusert arbeidsmengde for medarbeidere i kriminalomsorgen. De ansatte vil spare tid og arbeid og kan jobbe mer effektivt. Vårt system gir mulighet for kamera og løsninger innen sensorteknologi, samt for toveis intercom mellom celle og kontrollrom, avslutter John-Andre.

John-Andre Eknes, avdelingsleder for Sikkerhet i Caverion.

Les mer om Caverion sikkerhetstjenester her.

Vil du jobbe som sikkerhetstekniker i Caverion?

Caverion har en ledig stilling og spennende mulighet i teamet til Oslo Sikkerhet. Vil du jobbe i et av landets fremste sikkerhetsmiljøer? Mer her

Om leveransen:

Flere sikkerhetsfag er involvert i leveransen. Her inngår bl.a. Varslingssystemer, Toppsystem/situasjonshåndteringssystem, Automatisk adgangskontroll, TV-overvåkning, programvare- og integrasjonsløsninger, Calling, Lytteanlegg og Samband. Områder som kan bli inkludert ved flere institusjoner er Pust- og bevegelsessensor, Sikring (Nøkkelhåndteringssystem, skallsikring), Overfallsalarm og samband under fremstilling.

Om avtalen:

I alt administrerer KDI (Kriminalomsorgsdirektoratet) 56 fengsler (fengsler og overgangsboliger), samt 34 friomsorgskontorer. Caverion har satt sammen et kompetanseteam og har allerede hatt et oppstartsmøte for å gå i gang med planleggingen av dette omfattende oppdraget. Kontrakten har potensielt en varighet på syv år, strukturert som en treårsavtale med mulighet for forlengelse ett år om gangen i ytterligere fire år. For hele perioden har kontrakten en verdi på rundt 200 mill. kr

Powered by Labrador CMS